Hra o panorama Olomouce jde do finále

PŘISPĚJTE ZDE

máme vybráno!!!!!!!!!!!!!, děkujeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, další podporu, členské přípěvky a podobně prosím posílejte na běžný účet spolku 🙂

Šantovka Tower je developerský projekt, který výrazným způsobem změní panorama města Olomouce. Už jednou jste nám pomohli svými příspěvky do kauzy vstoupit. Developer se ale nevzdává, má za sebou silné, nejen ekonomické zázemí. My zase máme vás, naše podporovatele! Prosíme tedy o finanční podporu.

Společně jsme zafinancovali právní rozbor, na jehož základě Veřejný ochránce práv podal v únoru 2020 žalobu ve veřejném zájmu.  Vzhledem k odročenému soudnímu přelíčení, pro nějž byla potřeba zevrubná příprava, se bohužel výrazně zvýšily náklady na zastupování našeho spolku advokátní kanceláří Frank Bold. Prosíme Vás tedy o finanční podporu.

Ještě čerstvá aktualita k celé kauze. Dne 22. 7. 2022 podal Veřejný ochránce práv kasační stížnost proti rozhodnutí Krajského soudu v Olomouci. Neztrácíme naději. 

Stěžovatel (úřad ombudsmana) si totiž dokáže jen stěží představit případ, v němž by byla nutnost podání žaloby k ochraně veřejného zájmu natolik zjevná, jako tomu je právě v případě umístění stavby Šantovka Tower.

Pojďme se ještě jednou na právní služby složit! Nadace VIA nám dá dvojnásobek toho, co na účet pošlete vy, a to až do výše 20 000 Kč. To je výzva! Spolek Za Krásnou Olomouc patří k nejdéle fungujícím občanským iniciativám svého druhu na Moravě. Zaměřuje se na popularizaci památek i nové architektury, a to jak v Olomouci, tak i v celém dnešním Olomouckém kraji.  


Děkujeme za vaši podporu.