Změna místa konání vyhlášení Ceny Rudolfa Eitelbergera 2013

Sdružení Za krásnou Olomouc dlouhodobě usiluje o zkvalitnění městského prostředí v Olomouci. Jelikož zaujímáme negativní postoj k dokončovanému obchodnímu centru Šantovka i k připravované výškové stavbě v této lokalitě, jsme nuceni zrušit místo konání dlouho připravovaného slavnostního vyhlášení Ceny Rudolfa Eitelbergera 2013 v technickém zázemí bývalé silážní budovy Hanáckých mlýnů (vila na sile) v Polské ulici.

Důvodem je umístění reklamního banneru v podobě svítícího srdce na střeše vily na sile. Tato instalace byla v médiích původně prezentována jako umělecký počin (http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pruhledne-obri-srdce-ozdobilo-silo-v-centru-olomouce-20130902.html), v tomto týdnu však bylo upřesněno, že jde o komerční upoutávku k otevření obchodního centra Šantovka (http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/nad-olomouci-opet-tepe-srdce-ma-byt-odolnejsi-nez-puvodni-20131001.html).

Plánovaná industriální exkurze za účasti architekta Tomáše Pejpka a investorky Barbory Králíkové mapující proměnu obilního sila proběhne v technických prostorách bývalého sila v 15 hodin (sobota, 5.října). Následně se společně přesuneme do náhradního místa konání v Galerii Caesar.